Egészségmegőrző kezelések
Health Care Management

1. Napsugár infraszauna
Sunshine infrared sauna
  20 perc 1.500.-Ft
  30 perc 2.000.-Ft
2. Hullám Nyirokmasszázsgép
Lymphatic massage machine
  20 perc 2.500.-Ft
  30 perc 3.000.-Ft
3. Gyógymasszázs
Medicinal massage
  30 perc 3.500.-Ft
  45 perc 4.500.-Ft
  60 perc 6.000.-Ft
  90 perc 9.000.-Ft
  120 perc 11.000.-Ft
4. Csontkovács
Osteopathy
  50-75 perc 6.000.-Ft
5. Nyak-hát-derék masszázs
Neck, back, waist massage
  30 perc 3.500.-Ft
  45 perc 4.500.-Ft
  60 perc 6.000.-Ft
6. Hát és talp masszázs
Back and foot massage
  45 perc 4.500.-Ft
  60 perc 6.000.-Ft
7. Svédmasszázs
Swedish massage
  30 perc 3.500.-Ft
  45 perc 4.500.-Ft
  60 perc 6.000.-Ft
  90 perc 9.000.-Ft
  120 perc 11.000.-Ft
8. Nyirokmasszázs
Lymph massage
  90 perc 8.500.-Ft
     

Méregtelenítő és Wellness kezelések
Detox and Wellness treatmens

1. Gua Sha méregtelenító masszázs
Gua Sha detox massage
  45 perc 4.500.-Ft
  60 perc 6.000.-Ft
  90 perc 9.000.-Ft
  120 perc 11.000.-Ft
2. Kozmogenetikai biomasszázs
Kind of Thai massage
  45 perc 4.500.-Ft
  60 perc 6.000.-Ft
  90 perc 9.000.-Ft
  120 perc 11.000.-Ft
3. Relax frissítő talpmasszázs
Relax foot massage
  30 perc 3.500.-Ft
  50 perc 4.500.-Ft
4. Aromaterápiás masszázs
Aromatherapy massage
  90 perc 10.000.-Ft
  120 perc 15.000.-Ft
5. Holistic Pulsing-Lélekmasszázs
Soul massage
  60 perc 6.000.-Ft
6. Esőcsepp masszázs
Raindrop massage
  60 perc 12.000.-Ft
     

Testpakolások
Body masks

  45 perc 8.000.-Ft
     

Ayurvedikus masszázs:

1. Abhyanga: meleg olajos testmasszázs gőzöléssel
  90 perc 9.000.-Ft
2. Shiroabhyanga: fej,- nyak-válöv,- hát és arcmasszázs meleg olajjal gőzöléssel
  40-50 perc 5.000.-Ft
3. Padabhyanga: meleg olajjal talpmasszázs gőzölés
  30-40 perc 3.500.-Ft
     

 

Masszázs fajták

Reflexzóna- ill. talpmasszázs
A reflexológia kimutatta, hogy kapcsolat áll fenn a testszervek és a bőrfelület meghatározott pontjai között. Ez a kapcsolat a talpon lévő reflexzónákon a legkifejezettebb. A reflexfelület és a hozzá tartozó szerv közötti kapcsolat kétirányú. A szerv rendellenességei túlérzékennyé, nyomásra fájdalmassá teszik a neki megfelelő reflexpontot. Az ilyen fájdalmas pontok a megfelelő szervek betegségeire utalnak. Ez a kapcsolat fordított irányban is hatékony, tehát a fájdalmas zóna masszírozásával serkenthető a hozzá tartozó szerv öngyógyítási folyamata. Ez a masszázsfajta némi fájdalommal jár, ami csak a masszázs ideje alatt tapasztalható, de utána kellemes közérzetet teremt, és hatékonyan elősegíti a szervezet természetes öngyógyító folyamatát. mutatta, hogy kapcsolat áll fenn a testszervek és a bőrfelület meghatározott pontjai között. Ez a kapcsolat a talpon lévő reflexzónákon a legkifejezettebb. A reflexfelület és a hozzá tartozó szerv közötti kapcsolat kétirányú. A szerv rendellenességei túlérzékennyé, nyomásra fájdalmassá teszik a neki megfelelő reflexpontot. Az ilyen fájdalmas pontok a megfelelő szervek betegségeire utalnak. Ez a kapcsolat fordított irányban is hatékony, tehát a fájdalmas zóna masszírozásával serkenthető a hozzá tartozó szerv öngyógyítási folyamata. Ez a masszázsfajta némi fájdalommal jár, ami csak a masszázs ideje alatt tapasztalható, de utána kellemes közérzetet teremt, és hatékonyan elősegíti a szervezet természetes öngyógyító folyamatát.

Gyógymasszázs
Az orvos utasítására végzett gyógyító jellegű, rehabilitáló rendszeres kezelés, melyet lehet különféle fizikoterápiás kezeléssel, valamint gyógytornával társítani. Ebbe a kategóriába soroljuk a szegment-, kötőszöveti- és a csonthártyamasszázst.
Szegmentmasszázs:
Egyes szervek azonos gerincvelői szegmentumból nyerik idegi ellátottságukat, és így funkcionális kölcsönhatásban állnak egymással. Egy szerv megbetegedésekor az azonos szegmentumhoz tartozó bőrfelületen, izmon, izületen és idegeken elváltozás jelentkezik. A szegmentmasszázs célja, hogy a megfelelő szegmentumokra kifejtett hatással a betegséget fenntartó reflexkört megszakítsa, és a szegment szöveti állapotában kialakult kóros funkciózavart normalizálja.
Kötőszöveti masszázs:
A kötőszövet szerepe többrétű. Részt vesz a szervek táplálásában, raktározásban, védelmet nyújt a különféle mechanikai és fizikai ártalmakkal szemben. Duzzadó és sorvadó képességét könnyen változtatja. Ezek a tulajdonságok képezik a gondolati hátterét a kötőszöveti masszázsnak. Elizabeth Dicke német gyógytornásznő alsó végtagi érszűkületben szenvedett. A melléktünetként jelentkező derékfájdalmait a keresztcsont felett végzett “húzó fogásokkal” igyekezett enyhíteni, amikor alsó végtagjaiban bizsergést, átmelegedést érzett. Ezt a kezelést többször megismételte, így nem kellet megműteni a lábait. Tapasztalatai alapján kidolgozta és bevezette a kötőszöveti masszázst, mint új kezelési módot. E módszer nem kellemes ám hatékony.
Csonthártya masszázs:
Ez az eljárás Vogler nevéhez fűződik. A test azon részein masszírozza a csonthártyát, ahol a csontot nagyobb izomréteg nem borítja. A kívánt terápiás hatást a kezelendő felületre gyakorolt szisztematikus nyomás kifejtésével éri el a masszőr. Mivel a csonthártya gazdag idegvégződésekben és igen érzékeny a nyomásra, ez a masszázsfajta sem tartozik a kellemes kezelések közé.

Svéd masszázs - nyugati masszázs
Ezt a nyugati hagyományokon alapuló masszázstechnikát Per Henrik dolgozta ki az 1900-as évek elején. Ez az egyik legismertebb masszázs féle, edzőtermekben, gyógyközpontokban, fürdőkben mindig igénybe lehet venni a svéd masszázst.
Mint a legtöbb nyugati masszázs technika, ez is a testre korlátozódik le, azon belül is az izmok, inak és ízületek működésének a normalizálására az egész testen.
A svédmasszázs során különféle olajakat használnak fel, ettől függetlenül ha valakinek túlságosan zsíros a bőre kérheti, hogy púderrel vagy kukoricakeményítővel végezzék a kezelést.
A masszázs során a masszőr a testre simító mozdulatokkal az egész testet bekeni az olajjal, majd a test teljes ellazulás érdekében mély, simító, lazító mozdulatokat gyakorol. A szív felé irányuló mélysimítások elősegítik a testnedvek és a vérkeringés optimalizálását. Majd gyúró, dörzsölő, rezegtető nyomásokat alkalmaz elsősorban a háton, majd a mellkas felső részén, fartájékon és a lábakon, kezeken. Ezek a nyomások elősegítik az izmok ellazulását, a merev, összetapadt izomrostokat szétválasztja. A svédmasszázs során szokás mondani, hogy akkor hat ha már fáj. És ez így is igaz. A kezelés általában egy masszázságyon zajlik, de mivel a svédmasszőrt már saját otthonunkba is hívhatjuk, így történhet szivacson a földön is.
Hatásaiban megegyezik a gyógymasszázséval, ellenben a svédmasszázs az egész testen történik, míg a gyógymasszázst leginkább a problémás területen-területeken alkalmazzák.
A svédmasszázs különféle aromaolajokkal együtt kíváló lehet a narancsbőr ellen küzdelemben. Elősegíti a fogyást és a méregtelenítést. A hátfájdalmak megszüntetésében is hatékony mivel a gerinc és hátproblémák többnyire az izmok nem megfelelő elhelyezkedése miatt jelentkezik.
Mint minden masszázs szintén az érintésnek köszönhetően kiváló idegnyugtató, stressz csökkentő.

Javalott:
 • izommerevség esetén,
 • gerincproblémák esetén,
 • mozgásszervi betegségek esetén,
 • izületi betegségek esetén,
 • narancsbőr esetén,
 • méregtelenítés idején,
 • reumás megbetegedések esetén,
 • szívelégtelenség és magas vérnyomás esetén,
 • ortopéd betegségek kiegészítő kezelése gyanánt,
 • izomgyörcsök, izom húzódások esetén,
 • pszichoszomatikus és légzési elégtelenségek esetén.
Nem javalott:
A svédmasszázsnál nem ismert, hogy bármi ellenérv szólna mellette. Ettől függetlenül kérje ki szakember tanácsát.

A Guasha Kína egyik legősibb természetes gyógymódja, mely a nyugati világban sajnos alig ismert.
Mi a Guasha?
A Guasha Kína egyik legősibb természetes gyógymódja, mely a nyugati világban sajnos alig ismert. Egy speciális kaparóeszközzel (mely ökörszarvból készült), a bőr felületére felvitt titkos recept alapján készülő gyógynövényolajat a meridiánok mentén jellegzetes kaparó mozdulatokkal a bőrbe masszírozzuk. Ezt követően a betegség távozik a szervezetből, melyet lilás - pirosas elszíneződés kísérhet az érintett bőrfelületen, mely néhány nap után nyomtalanul elmúlik. A kezelés inkább jóleső mintsem fájdalmas.
Hogyan működik a Guasha?
A gyógynövény olaj és a szisztematikus mozdulatokkal megvalósított mechanikai ingerlés együttes hatására a meridiánokban az energia ellátás fokozódik, a pangások megszünnek. A különleges gyógynövény olajnak köszönhetően erőteljes méregtelenítési folyamatok indulnak be, melyek tehermentesítik a szerveket és az egész szervezetet. A módszer egyszerű és biztonságos, hatékonysága megkérdőjelezhetetlen, hiszen napjainkig fennmaradt. A terápia elsajátítása egyszerű, nem igényel különleges képességeket.
A Guasha alkalmazási lehetőségei:

 • Prevenció azaz a bajok megelőzése
 • mozgásszervi panaszok, (nyak-, váll-, hát-, derék, térd- és lábszárfájdalmak stb.)
 • szív- és érrendszeri megbetegedések, pl. magas vagy alacsony vérnyomás
 • emésztőszervi problémák
 • idegrendszeri problémák, depresszió
 • immungyengeség, fáradékonyság vagy energiahiány esetén
 • allergiás megbetegedések

Kozmogenetikai Biomasszázs:

A kozmogenetikai biomasszázs indiai masszázs, mely ellazít, megnyugtat és energiával tölt fel. A nyújtó- és feszítőfogások valamennyi ízületet és izomcsoportot átdolgoznak, megszüntetve az ízületekben lévő energiablokkokat. A vér- és nyirokkeringést serkentő masszázs eredménye a koncentráció és teljesítőképesség javulása, a stressz-oldás és az izomsejtek gyorsabb regenerációja. Hatóterületei: az izmok, az ízületek, a kötőszövet, a vegetatív idegrendszer, a belsőszervek, a vérkeringés, az energiavonalak és az energiapontok.

Hatása: relaxáló, nyugtató, pihentető, kikapcsoló, feszültség-és fájdalomcsökkentő, egészségmegőrző. Rendszeres alkalmazása jó közérzetet biztosít, emellett kiváló gyógyhatása van a szív-és érrendszer, emésztőrendszeri és mozgásszervi megbetegedések megelőzésére és kezelésére. A kozmogenetikai biomasszázs lecsendesíti a testet és az elmét.

Holistic Pulsing - Lélekmasszázs:

A holistic pulsing egy sokoldalú módszer kapcsolataink megújítására meggyógyítására, fizikai és mentális egészségünk javítására, Önmagunk fejlesztésére. Célja az energetikai egyensúly megteremtése, Test Lélek Szellem harmonizálása. Gyengéd és mégis nagyon intenzív lazítási technika. A holistic pulsing azoknak ajánlott, akik túlterheltek, mindennapi erős stressznek vannak kitéve, testi lelki egyensúlytalanságtól szenvednek, nem lokalizálható pszichoszomatikus panaszokkal küzdenek. Ez a terápiás módszer nagyon jól alkalmazható gyermekek szorongásainak félelmeinek oldására, szocializációs nehézségeik könnyítésére.

A kezelés kényelmes ruhában történik, ez is segíti a kezelt személy kellemes ellazulását.

Raindrop masszázs - Esőcsepp masszázs:

Raindrop Technique (esőcsepp) egy itthon még nagyon ritkán használt eljárás, mely éterikus olajok és ezek terapeutikus hatásának egyvelegén alapszik. Az olajokat egy előre meghatározott sorrendben juttatják fel a gerincre és mellé, majd ezeket gyengéden bedolgozzák. A forró kendők erősítik az olajkeverék hatását, melynek köszönhetően a méregtelenítő – hatás akár egy hétig is érvényesül a hátizomzatban. Ez egy kellemes, ellazult érzést ad egész testünknek, megszüntetve a különböző blokkokat és a stressz okozta tüneteket. Ezt az egyedi masszázst masszőröknek és terapeutáknak ajánljuk, illetve azoknak, akik szeretnének egyensúlyt teremteni a saját és családjuk életében.

Ezt az új eljárást a 80 – as években fejlesztette ki Dr. Gary Young, közösen a Lakota – gyógyítóval, Wallace Black Elk-el. Ennek alapja a tiszta természet. A test kommunikál a természettel és megérti. Ugyanúgy megérti a vegyészetet is, de ez ellen védekezik. Az USA – ban forgalomban lévo gyógyszeripari – termékeknek csupán 25%-a alapszik tiszta, természetes anyagokon. A természet annyira sokszínű és komplex, hogy semmilyen mesterségesen előállított anyag nem tudja átvenni szerepét. Ez egy egyedülálló módszer a hátizomzat újszerű ellazítására.

CSONTKOVÁCSOLÁS
A csontkovácsolás a csontok, és az azokat mozgató izomrendszer visszafordítható reflexes működészavarainak a korélettanával, diagnosztikájával és terápiájával foglalkozik. A szokásos orvosi eljárásokat kézzel végzett diagnosztikai és terápiás technikákkal egészíti ki.
A csontkovácsolás, más néven manuálterápia, az ízületműködés helyreállításával foglalkozó gyógyterápia, amely a páciens és a terapeuta izomerejét használja fel, a terapeuta szakszerű fogásainak kivitelezéséhez. Ezeknek a speciális fogásoknak mechanikai hatására rendeződnek csontjaink, ízületeink a helyes pozícióba kerülnek, ami kihat az egész szervezetünkre.

Amikor a csigolyák elmozdulnak a helyes pozícióból, nyomást gyakorolnak a kilépő idegpályákra. Ez azonban nem csak azt jelenti, hogy a problémák a gerinc mentén fognak jelentkezni. A csigolyánként kilépő idegpárok belső szerveinket és a végtagjainkat is beidegzik, ezért lehet, hogy a tünetek először karjainkban vagy lábainkban jelentkeznek. A huzamosabb ideig fennálló ízületi blokkolódás, csigolya elmozdulás komoly betegségek oka is lehet, hiszen az adott szerv körül legyengül a keringés, az anyagcsere, ezért gyengül a szerv immunitása, ami betegséghez vezet.

A gerinccsigolyák mozgáskorlátozottságának, és elmozdulásának oka lehet sérülés, túlterhelés, és hirtelen rossz mozdulat is, de a leggyakoribb oka a stresszben keresendő. A stresszhelyzet által beindított hormontermelés és idegi impulzusok felkészítik izmainkat a munkára, ám ez a munka gyakran elmarad, hiszen a társadalmi normák kötnek bennünket, - nem pofozzuk meg a minket irritálókat, nem kiabálunk embertársainkkal, ha a buszon a lábunkra lép. Ha ez a stressz rendszeres, az izomfeszültségből lassan izommerevség lesz, ami korlátozza a csigolyákat a szabad mozgásban, és létrejön az ízületi beszűkülés. Súlyosabb esetben, a csigolyák elmozdulásáról van szó, ami nyomhatja a kilépő idegpárokat. Mivel az izommerevség már régóta és rendszeresen fennáll ezért izmaink sem képesek megszabadulni a bennük felhalmozódott salakanyagtól, ami az egész zóna immunitását gyengíti.

Megfigyelhető hogy bizonyos érzelmi beállítottságú emberek panaszai, mindig azonos testzónákhoz köthetőek. Ez azt jelenti, hogy a testi tünet az érzelmi területtől függően alakul ki, és ha csontkovácsunknak ilyen irányú tudása is van, pontos személyiségrajzot adhat nekünk. A csontkovács speciális fogásaival visszaállítja csontjainkat a helyes pozícióba, megszünteti az ízületeink mozgáskorlátozottságát, és ami a legfontosabb ezzel visszahat lelki életünkre is. Könnyebben rátalálhatunk saját boldogságunkra, és megérthetjük mit jelent a régi mondás: ”Ép testben ép lélek!”

A csontkovács-terápia filozófiája szerint: nem a kezelő gyógyít, hanem a test gyógyul. Ehhez azonban arra van szükség, hogy az idegrendszer 100%-osan működjön, és ezt semmi ne zavarja. A csontkovács kezelés elején, a terapeuta kikérdezi a pácienst korábbi sérüléseiről, műtéteiről, ami befolyásolhatja a kezelés menetét. Ortopédiai vizsgálatokat végezhet kitapintással és megfigyeléssel, ilyenek például: a lábak hosszainak vizsgálata, a csípő pozíciójának felmérése. A diagnózis alapján, a csontkovács megtervezheti a terápiát, és feljegyezheti az eltéréseket, amit a későbbi kezeléseknél összehasonlíthat. A beszűkült mozgásterű ízületek körül az izmok merevek, ezeket a csontkovács különböző masszázsfogásokkal kilazíthatja, hogy megfelelő hatásfokkal tudja elvégezni az ízületi manipulációt. A beszűkült ízület kimozgatása egy szigorú pozícióhoz, és irányhoz kötött gyors, és erőteljes mozdulattal történik. Ilyenkor hallhatóak azok a bizonyos ropogások, amelyek ijesztőek lehetnek, de szakszerű elvégzésük veszélytelen. Ezeket a reccsenéseket, nem a csontok, hanem az ízületek adják. A gerinc kimozgatásánál jellemző csavaró, rotáló mozdulatok is maximum az ízületi határig mennek, amit a jól képzett csontkovács nagy biztonsággal végezhet. A roppanás az a hang, amikor a beszűkült ízület kimozdul a már régóta statikus pozíciójából, és ezután újra szabaddá válik a mozgása, ami nagyon kellemes felüdítő érzés. Az ízületek szakszerű kimozgatása nem fáj, de ehhez szükséges a pozíciók, irányok pontos betartása, ezért csak képzett csontkovács végezze!

Thai masszázs
A thai masszázs több száz éves hagyományon alapuló távol-keleti masszázsfajta. A nyugati masszázsokkal ellentétben a thai masszázs elsősorban a test energiáit aktivizálja, ritmikus akupresszúrás nyomásokkal végig a test energiavonalai, ún. Zen vonalai mentén.

Egészségmegőrző kezelések:

Egészség diagnosztika, tanácsadás:
A keleti orvostudomány módszerével történő meridián diagnosztika, betekintést ad a szervezet belső folyamatainak működésére.

Meridián kezelések:
A szervezet energia csatornáinak stimulálása és az energia blokádok feloldása során, a bioenergetikai egyensúly visszaáll. Az öngyógyító folyamatok beindulnak.

Manager kezelés:
A fizikai és pszichikai megterhelés alatt állók számára, nyugtatóan és megújítóan hat a hát energia zónáinak bioaromákkal történő kezelése és az arc shiatsu masszázs.

Tengeri sós testpeeling:
A teljes testfelületen történő intenzív tengeri sós radír eltávolítja az elhalt hámsejteket, friss és sima érzést biztosít a bőrnek.

Napsugár infraszauna:

Az élet kialakulása a Földön a Nap fény- és hő-sugárzásának köszönhető. Ismeretes, hogy a Nap fénysugarait már nagyon régóta elő tudjuk állítani mesterségesen: minden villanykörte ezt a találmányt hasznosítja. A Nap hősugárzását viszont csupán néhány éve tudják mesterségesen előállítani. A napsugárszauna a Napnak ezt a különleges hullámhosszúságú mesterségesen előállított hősugárzását hasznosítja.

A fekvő napsugárszauna az infraszaunák legújabb generációja, amely rendkívül sokoldalú egészségjavító hatása miatt külföldön rendkívül rövid idő alatt a Wellness és Fitness mozgalom élvonalába került.

Az infravörös hősugárzás hullámhossz-tartománya rendkívül széles: 0,75 és 1.000 mikron között van. Minden olyan szaunát infraszaunának lehet nevezni, aminek a sugárzása ebbe a tartományba esik. A napsugárszauna hősugárzásának hullámhossz-tartománya viszont nagyon keskeny: 8 és 11 mikron között van. Ezért messze sokkal hatékonyabb, mint a szélesebb hullámhossz-tartományú működő infraszaunák. Azt lehet tehát mondani, hogy a napsugárszauna is infraszauna, de nem minden infraszuanát lehet napsugárszaunának nevezni.

A természetes napsugárzást – a káros UV komponens miatt – csak rövid ideig és csak meghatározott napszakokban élvezhetjük. A napsugárszauna jótékony hatásait viszont bármikor és jóformán korlátlan ideig élvezhetjük.

A hagyományos szaunában a kiizzadt verejték 90-97% víz, az infraszaunában ez csak 80%, a maradék 20% az egészségünkre káros anyagokból áll: koleszterin, zsírban oldott káros anyagok, nehézfém, savas bomlástermékek. Ezek az anyagok a faggyúmirigyen keresztül távoznak az infraszauna sugárzása révén. Azinfraszauna hatása így sokkal intenzívebb mint a hagyományos szaunában.

Dr Török Szilveszter professzor így ír erről: "Sokszoros hatékonysággal (50-70-szeresen) és kíméletesebben méregteleníti az emberi szervezetet, mint a vízgőzzel 100 fok C hőmérsékleten működő ún. finn szauna, amelyről kimutatták, hogy rendszeres használata akár agysejt-károsodást is előidézhet. A napsugárszauna (mely az infraszauna egyik legmodernebb fajtája) nem terheli meg szervezetünket, ezért használata után nem fáradtságot érzünk, hanem frissebbek, energikusabbak vagyunk. Testi és szellemi teljesítő képességünk növekszik." Az infraszauna hatása testünkre, egészségi állapotunkra rendkívül pozitív!

Említettük a nehézfémek távozását is. Hogyan történik ez? Miért fontos?

A napsugárszauna azért olyan hatékony a méregtelenítésben, mert nem csupán felmelegíti belülről a testünket, hanem közvetlen "sejttisztítás" történik. Japánban (DR Toshiko Yamazaki) kimutatták, hogy ez a fajta sugárzás képes a higanyt is eltávolítani a szervezetből. Ez az anyag rendkívül veszélyes már egészen kis mennyiségben is.

A bennünk lerakódott méreganyagok megakadályozzák a szervezet öngyógyító folyamatának beindulását, így ezeknek a káros elemeknek az eltávolítása nagyban hozzájárulhat egészségünk megőrzéséhez. A távoli infravörös sugarak kitágítják a hajszálereket és elindítják a rejtett  méreganyagok feloldásának a folyamatát. Ezek a méreganyagok azután a faggyúmirigyeken keresztül végleg távoznak a szervezetünkből. Az infraszauna hatása alacsony hőfokon megmutatkozik. (40-65 fokon)

A méregtelenítés mellett a kalóriák elégetésében is nagy szerepe van az infraszauna alkalmazásának.

A Berkeley Egyetem kutatói arra jutottak, hogy a jó erőnlét megtartásához elegendőbizonyos mennyiségű kalória elégetése. Hogy ez testmozgás vagy más módon történik, az lényegében mindegy.

Mivel a legmodernebb infraszauna a napsugárszauna alkalmazása révén 30-35 perc alatt 600-800 kilokalóriát is elégethetünk, ezért ez a fajta szaunázás az egészségmegőrzés új korszakát nyitotta meg!

A napsugárszauna rendszeres használata ugyanolyan hatékony a szív és érrendszer edzésében és a  kalóriaégetésben, mint a rendszeres testmozgás. A fekvő infraszaunahatékonyan edzi érrenszerünket.

A SÚLYFELESLEG (TÚLSÚLY) EGÉSZSÉGÜGYI KOCKÁZATAI

Ezek az egészségügyi kockázatok az infraszauna - napsugárszauna használatával elkerülhetőek!
Minden túlsúlyos ember vágyakozik az ideális testsúlyra, de nem csak az ideális külső, a jó megjelenés miatt. Valamennyire mindenki tisztában van azzal is, hogy az egészség és a hosszú élet is az ideális testsúlyhoz kötődik, a súlyfeleslegnek pedig komoly egészségügyi kockázatai vannak. Ha a családban valaki túlsúlyos, nem árt számára tudatosítani, hogy melyek ezek az egészségügyi kockázatok.

Szív- és érrendszeri káros hatások

A testsúly növekedése számos olyan következménnyel jár, amely a szívre nagyobb megterhelést ró. Nő a sejten belüli és sejten kívüli folyadék mennyisége, a vér mennyisége, nő az oxigénfogyasztás. A tartósan fennálló terhelés következtében a szív megnagyobbodik, vastagsága nő. A folyamatok végeredményeként szívelégtelenség alakulhat ki.
A testsúly növekedésével gyakran nő a vérnyomás is. Fontos tudni, hogy a magas vérnyomás nem csak önmagában, hanem esetleges súlyos következményei miatt is rontja a túlsúlyosak állapotát: agyvérzéses bénulásokat, szívelégtelenséget vagy koszorúér elmeszesedést okozhat.

Légző rendszer

A hasi és mellkasi zsírszövetek növekedése miatt maga a légzés több munkát igényel. Sokat idézett szövődmény az ún. Pickwick szindróma: az ilyen emberek állandóan álmosak, aprókat lélegeznek, bőrük, szájuk szinte szederjes. A légzési elégtelenség hirtelen halálhoz vezethet, tüdőembólia alakulhat ki. A túlsúly miatt kialakulhat a felső légúti hurutra való fogékonyság is.

Tápcsatorna

Gyakoriak a gyomortáji fájdalmak, feszülés, emésztési panaszok, böfögés, puffadás, néha rekeszsérv is kialakul. Gyakoriak a májfunkciós eltérések, a zsírmáj. Gyakran kialakulhat epekövesség, ami az állandó emésztési panaszok miatt epehólyag gyulladást okozhat és műtétre is szükség lehet. Túlsúly esetén egy műtétnek is nagyobb a kockázata az egyéb betegségek ill. szervrendszerek állapota következtében is.

Mozgásszervek

A tartós megterhelés nemcsak az izületeket, hanem az egész csontrendszert is károsíthatja. Ez főleg a gerincben, a csípő- és térdizületekben jelentkezik, de gyakran alakul ki lúdtalp is. Jelentkezhet a visszerek tágulata is és végül az ördögi kör:nehézkessé válik a mozgás, a még kevesebb mozgás miatt pedig tovább nő a testsúly.

Cukorbetegség

A túlzott kalória bevitel miatt nő a vérben a glükóz szintje, emiatt fokozódik a hasnyálmirigyből az inzulin kiáramlása. Mivel ez rendszeresen ismétlődik, kimerülnek az inzulint termelő sejtek, nem termelődik elegendő inzulin a szervezet számára, kialakul a cukorbetegség. A folyamat diétával, a testsúly csökkentésével visszafordítható. 

Női hormonrendszer

Megváltozhat a menstruáció szabályossága, fiatalabb korban jelentkezhet az első menses. A teherbe esés is rosszabb az átlagosnál, terhességi-szülési szövődmények is gyakrabban alakulnak ki. Minél nagyobb az anya testsúlya, a magzat súlya is annál nagyobb lehet.

Lelki terhek

A kövér emberek gyakran szenvednek kisebbségi érzéstől, kirekesztettségtől és egyéb pszichés problémáktól.

AZ INTENZÍV KALÓRIAÉGETÉSSEL A FEKVŐ INFRASZAUNA - NAPSUGÁRSZAUNA EGY ÉLETRE MENTESÍTI ÖNT A TÚLSÚLY EGÉSZSÉGÜGYI ÉS PSZICHIKAI KOCKÁZATAI ALÓL!

Nyirokmasszázs:

A keringés az élő szervezet számára az életet jelenti. Általa kapnak sejtjeink tápanyagokat a működésükhöz, velük biztosított a salakanyagaink elszállítása, a hormonok á- ból b-be juttatása, hogy mindezek a folyamatok megfelelően tudjanak működni. A keringés alá a vér- és nyirok rendszert értjük. Ezek összehangolt, kiegyensúlyozott áramlása elengedhetetlen számunkra.

A nyirokkeringésben megtalálható limfocyták megakadályozzák a baktériumok, különféle mikroorganizmusok elszaporodását, elterjedését szervezetünkben. Felelős a szövetek között felgyülemlett folyadék elszállításáért, megtisztításáért és a vérkeringésbe való visszajutásért. Nélküle anyagcserénk nem tudna megfelelően működni, nem szívódnának föl tápanyagaink, ami rossz közérzethez, levertséghez, kiszáradáshoz,immunrendszerünk legyengüléséhez, betegségekhez, a nyirokfolyadék felgyülemléséhez vezetne, mely testszerte ödémásodás formájában jelenne meg.

Ezen folyamatok a megszületésünk pillanatától, - amikoris az első légvétel hatására tüdőnk megtelik oxigénnel, és a speciális magzati keringés funkcióját a nagy és kis vérkör veszi át a nyirokrendszerrel karöltve, biztosítva a tápanyagszállítást- halálunkig biztosítják számunkra azt, mait egészségnek nevezhetünk a mindennapi életben.

Ayurvédikus masszázs:

India neve az európaiak számára összefonódik az egzotikumok világával, a színek és illatok forgatagával, az emberi szegénységgel, a kulturális gazdagsággal és a pikáns ételekkel.

Más megközelítéssel azonban India az Ayurvéda, az ayurvédikus masszázsok és a jóga őshazája. Ennek a csodás kultúrának a tanításai társadalmunk szellemi fejlődésre és az ősi igazságok tanításaira vágyó jelentős rétegének komoly hívó szót jelent. Elmerülve az ayurvédikus masszázs szellemiségét átható Ayurvéda tanításaiban megdöbbenünk, vagy éppen belegyezően nyugtázzuk, hogy tanításai egyáltalán nem állnak messze tőlünk. Hiszen hiába a távolság, a civilizációs különbségek, az ember mégiscsak ember, a lélek fogalma pedig már 5000 évvel ezelőtt sem jelentett mást, mint napjainkban.

Az ayurvédikus masszázs nem más, mint egy olyan - Indiából származó - az embert holisztikus gondolkodásmóddal kezelő masszázsterápia, mely az ősi Ayurvédikus tanításokból töltekezik. Lényege, hogy a masszázsra érkező vendég személyiségtípusának megállapításával (egy rövid beszélgetés segítségével) a számára megfelelő masszázsban részesüljön. Az Ayurvéda alaptétele ugyanis, hogy minden ember más, így mindenki egyedi törődést igényel. A masszázs során a személyreszabottságot az egyedi olajhasználat biztosítja, hiszen a természet ízeinek gyógyító ereje nyugtatja, hűti, vagy éppen felfrissíti a vendéget egyéni igényeinek és aktuális állapotának megfelelően.

A különböző ayurvédikus testtípusokra használt olajok tehát harmóniába hozzák az adott személyiségtípust mind fizikailag, mind mentálisan. Nem csoda, hogy az ayurvédikus masszázs végeztével vendégeink testileg, lelkileg jobban érzik magukat, harmóniába kerülnek önmagukkal és ez segítségükre lesz a környezettel való egyensúly kialakításában is.

Az ayurvédikus masszázs során a kezelendő testrészt (fej, talp) vagy a teljes testet meleg olajos simító, dörzsölő, enyhe gyúró és ütögető mozdulatokkal masszírozzuk a beszélgetés után kiválasztott természeteseredetű olajokkal. A masszázs végeztével az előre egyeztetett és gondosan kiválasztott technikának megfelelően gyógynövényes főzettel átgőzöljük (Abhyanga, Padabhyanga, Shiroabhyanga) a testrészt.

 
 


Meridián Wellness Stúdió - OTP szépkártya elfogadóhely Meridián Wellness Stúdió - MKB szépkártya elfogadóhely Meridián Wellness Stúdió - Erzsébet UtalványAjándékutalvány
Meridián Wellness Stúdió - Csomagajánlat
Meridián Wellness Stúdió - Csomagajánlat
 
Meridián Wellness Stúdió - Csomagajánlat
Meridián Wellness Stúdió - Csomagajánlat


Meridián Wellness Stúdió

H-1066 Budapest, Teréz krt. 6. fsz. 8.
Telefon: +36 1 321 6072
Mobil: +36 30 466 1994
Email: info@meridianwellness.hu

Nyitva tartás:

hétfő-péntek: 8:00-20:00 óra
szombat: (előzetes bejelentkezéssel)
9:00-15:00 óra